perjantai 10. lokakuuta 2008

conas atà tù? tàim go diail, go raibh maith agat.

otsikko englanniksi: how are you? i'm great, thank you.

kuten arvata jo saattaa: iirin kielen kurssille mahduin ja intensiivinen 9vkon tehokurssi lahtikin rivakasti kayntiin. hivenen hammentavaa on ollut tuo vieraan kielen opiskelu englanniksi.. lahinna paanvaivaa on tuottanut aantamyksellinen muistiinpanopuoli, kun ei oikein tieda pitaisiko kirjoittaa lausuntaa suomeksi vaiko englanniksi (ja muutenkaan en ole koskaan aiemmin aantamys muistiinpanoja tehnyt..). muistiinpanot luennoilla tuntuvat jouhevammin menevan englanniksi.. taidan kuitenkin yrittaa tehda aantamysohjeet kotoisasti suomeksi. paljon asiaa tuntuu kuitenkin tulevan sisaistettavaksi. nakeepahan sitten suullisessa kokeessa, mita jaikaan mieleen.. ;) kuitenkin uuden kielen opettelu on lystia. :)

eilessa paivana vierailimme "kellokurssin" kanssa laheisessa (junalla 25min) satamakaupungissa nimelta Cobh (lausutaan kouv eli "bh" kaantyy vee-aanteeksi. voi tata oppimisen riemua! :)) tutustuimme siella irlannin ainoaan kelloista tehtyyn soittimeen eli carilloniin. 49:n kelloa, joista suurin painaa tuhansia tonneja ja pienin mahtuisi taskuun. sainpa kokeilla kellojen soittamistakin ja pienen etydin mainiolla prima vista-taidollani kilkuttelin eetteriin (aikas julkinen harjoittelukoppi, kun paasee heti tuhansille soittamaan :)).

muut soittotunnit jaivat valitettavasti valiin talta viikolta, kun olisivat olleet juuri tuon Cobhin reissun aikana. ensi viikolla paasee sitten taas rummuttelun ja harputtelun saloihin kasiksi.

viime sunnuntaina kuulimme ja koimme kaupungilla kaveleksiessamme (oli muuten todella hieno ja aurinkoinen paiva, vaihteeksi) perinteista irkkumusaa ja -tanssia, kun yksi paakadun patka oli valjastettu kansanmusiikkifestivaalin nayttamoksi. bandi soitti lauteilla ja ihmiset paasivat kokeilemaan perinteista rivitanssi hypahtelya. katsoimme tovin toisiamme ja paatimme jattaa valiin, koska sen verran kaoottiselta se naytti. ;) myohemmin esiintyi myos perinnemusakkia lattarivaikuttein esittava orkestesi, "Salsa Celtica" (http://www.myspace.com/salsaceltica), jolta homma mainiosti luonasi. varsinkin solistin guiron soitto haikaisi. ja kuultiinpa patka "thunderstruckia" irlantilaisella sakkipillilla tiluteltuna(!). kiitamme meininkia!
edellisena iltana olimme vierailleet myos lahikuppilassa, jossa oli saman festivaalin tiimoilta blues-ilta. hivenen "huojuvasta" blues-tulkinnasta, jota saestettiin kitaralla ja dobrolla, jai hiukan epamukava kuulokuva..

ostin toissa viikolla myos ensimmaisen soittimen, joka kaikessa tylsyydessaan on sahkokitara, koska halusin paasta vahan blokkailemaan juttuja ja olihan myos vahan ikava tuota soittelua.. luultavasti vien ennen lahtoa rampyttimen takaisin siihen kanikonttoriin mista loysinkin, koska mikaan loytosoitin se ei ole, mutta ajaa asiansa mainiosti.

eipahan tassa talla haavaa enempia. hyvaa aleksis kiven ja suomen kirjallisuuden paivaa!

Ei kommentteja: