perjantai 31. lokakuuta 2008

festivaaleja, vieraita, hometta ja retkia

festivaaleja tuntuu todellakin olevan joka viikonlopulle ja kaikkien paasponsorina tuntuu olevan joku panimo.. e.g. corona cork film festival, beamish folk festival, guinness jazz festival.. suomesta tulee mieleen vain karjala-turnaus latkassa.. voisikohan pori jazz -karkelot muuttaa "karhu jazz festeiksi", vaikka panimotoiminta sielta lakkasikin?
tana viikonloppuna on irlannin ja erityisesti iirin kulttuuritaiteen festit, jonka sponsori ryppaaseen ei panimoita kuulu. piristavaa sekin. luvassa siis iloista tanssia ja laulua, jota menna ihmettelemaan. ;)

viime vlopun jazzit olivat mukavasti sijoitettu hotelliin(!), jonka useilla eri lavoilla esiintyvia artisteja pystyi kultturelli festivaalikansa kuivin jaloin ja guinness-tuoppi kadessa katsastamaan. tanne on oikeasti tullut jo kylma, joten sisatilat ovat aina tervetulleita. kuinkahan moni suomalainen hotelli ottaisi viikonlopuksi siipiensa suojiin - ja kokolattiamatoilleen - vastaavanlaisen tapahtuman? kavimma kuulemassa muutamaa orkesteria, joista mieleen jai "Zrazy" (http://www.zrazy.com/), joka loi hienon tunnelman kevyella loungehtavalla ja keltihtavalla jazzillaan (ja hieno saundisella trumpetti/englannin torvi solistillaan), seka "Esengo" (http://www.myspace.com/esengo) afrikkalaisia tunnelmia mukailluilla polyrytmeillaan. tunnelmaan virityttyamme kavimme myos levymessuilla, joista mukaan sattui (taas) muutama levy mm. "kind of blue":n lp-versio..

erittain mukavia vieraitakin kavi taas (aamupalapoydassa soimme riisipiirakoita, kiitokset suuret tuulille ja arille :)) ja heidan kanssaan teimme paivaretken pieneen satamakaupunkiin nimeltaan Kinsale. halpa bussimatka kesti 45min ja pienia, kapeita teita ajellessa se teki hieman huonon olon. tai sitten syyna oli edellisillan pubittelu.. mista naista tietaa.. ;) pienen kavelyn paatteeksi paasimme tutustumaan kylan linnoitus-nahtavyyteen, jonne meidat opasti koira(!). koira lahti vain seuramaan yhden talon pihasta ja jatti seuramme vasta saavuttuamme turvallisesti linnoituksen porteilla, jonne ei muuten koirilla ollut asiaa. helppo tapa ulkoiluttaa lemmikkinsa turisteilla :) busseista voi viela mainita, etta ne ovat huomattavasti junaa halvempia (eika junalla kaikkialle paasekaan). suosittelen siis lampimasti. vieraiden lahdettya keskiviikkoaamulla jatkamaan matkaansa, paluu arkeen oli edessa, koska..

..niin lampimasti en suosittele paikallisia taloja, joissa suurimmassa osassa taitaa olla hometta. niin myos meidankin asumuksessa. ei kai se mikaan ihme olekaan noilla huoneiston ilman kosteusprosenteilla ja olemattomalla tuuletuksella. kavimme asuntotoimistossa kyselemassa ratkaisua ja he lupasivat jarjestaa asian mm. mainittiin jotain spreijaamisesta, josta emme oikein ilahtuneet. maan tapana taitaa olla maalata home piiloon.. no, tanaan pitaisi "donaldin" kayda kamppa tarkastamassa ja toivottavasti uusi asunto olisi tulossa. nain lyhyeksi ajaksi toista vuokrakamppaa on tuskaisen hankala loytaa, joten toivomme asunnon loytyvan samaisen rakennuksen ylemmista kerroksista. keep your fingers crossed..

tanaan on muuten halloween, joka suomessakin on alkanut katukuvassa ja kauppojen hyllyilla nakya. aika amerikkalaiselta se nayttaa taallakin: kraasaa, naamiaisasusteita ja paljon erilaisia karkkeja ja herkkuja. voi maata, voi tapoja.

Ei kommentteja: